Menu
Huisje Scholekster

Informatie over huis Scholekster

Huisje Scholekster is aan de voor- en achterzijde voorzien van een gemeubileerd zonneterras met op elk terras een tafel en 4 stoelen. Er is altijd wel een plekje te vinden waar u heelijk in de zon en uit de wind zit!

Bedlakens en bedlinnen evenals handdoeken/theedoeken zelf mee te nemen.

Een uitgebreide supermarkt ( Coop) is in het dorp Hollum gevestigd en heeft ruime openingstijden. De verse bakker P.J. de Boer, aan de J.W. Burgerstraat 8, van oudsher bekend op Ameland, is mede bekend van het overheerlijke suikerbrood. Probeer het eens super vers met roomboter, smullen!

Informatie over Ameland

Ameland is een van de mooiste waddeneilanden: "Ameland waddendiamant" en behoord tot de provincie Friesland, de grootste dorp is Nes, het eilandbestuur is echter in Ballum gevestigd. Ameland is een gemeente met plm 3500 inwoners, het eiland is 28 (!) km lang en heeft meer dan 100 kilometer aan schitterende fietspaden. Per jaar bezoeken meer dan 500.000 gasten Ameland, die u echter na aankomst met de boot niet of nauwelijks meer tegen zult komen!

Het huisje Scholekster is gelegen, letterlijk (!) onder het licht van de vuurtoren van Ameland, genaamd "Bornrif", welke in 1880 is opgericht onder de regering van Z.M. Koning Willem III. De vuurtoren van Ameland is te bezichtigen, u dient dan wel de 55 meter hoge vuurtoren met zijn 15 verdiepingen en 236 treden te beklimmen. Voor openingstijden kunt u terecht op www.amelandermusea.nl Een heel bijzondere ervaring is om de vuurtoren tijdens een avondopening te bezoeken, geniet van het spectaculaire uitzicht, en het huisje Scholekster beneden u !

Wanneer u op Ameland aankomt arriveert u per boot vanaf Holwerd op de kade van Nes, van hieruit rijdt u hetzij met uw eigen auto/fiets/bus of taxi ( autoreserveringen vanaf Holwerd via www.wagenborg.nl, voetpassagiers hoeven vooraf niet te reserveren) naar huisje de Scholekster op de Oranjeweg 46 B in Hollum. De ligging van huisje Scholekster is op de weg van het dorp naar het strand tegenover het Hollumerbos letterlijk in de Hollumer duinen. Buiten het dorp met schitterend uitzicht, en zeer rustig gelegen. Parkeren van uw auto is gratis en t.o. het huisje kunt u parkeren. Indien u met de bus reist vraagt u dan naar de halte "Pannekoekenhuis" in Hollum. Fietsen zijn over het hele eiland te huur, wanneer u in de Scholekster verblijft kunt u oa uw fiets huren bij Firma garage Visser, Oranjeweg 28 Hollum.

Het fameuze en landelijk bekende Pannekoekenrestaurant "Onder de Vuurtoren" www.onderdevuurtoren.nl ligt op zeer korte loopafstand van de Scholekster, de heerlijke gerechten en zeer vriendelijke bediening zullen u verrassen! En............schitterend uitzicht op de vuurtoren!!!, en het aan de overkant van de weg gelegen Hollumerbos. En na een avondje heerlijk tafelen hoeft niemand de "BOB" te zijn !

De bekende beachclub "Sunset" ( enkele malen uitgeroepen tot beste beachclub van Nederland) en is gelegen aan het Hollumerstrand welke u zowel te voet ( plm 15 minuten) als per fiets/auto kunt bereiken, met name de zonsondergang ( sunset ) is hier fantastisch te zien! Kleine tip,....... wanneer u huisje Scholekster uitloopt richting strand neemt u dan eens het "Tromppad", dit pad volgt u door de duinen naar het Hollumer strand. Wanneer u op het strand links afgaat ziet u verderop de beachclub! De stranden van Ameland worden tot de mooiste en schoonste (!) van Nederland gerekend en vallen regelmatig in de prijzen. De totale strandlengte van Ameland bedraagt 27 kilometer, vanaf het Hollumerstrand ligt aan de westerzijde het Borndiep, en bij mooi weer ziet u aan de overzijde het eiland Terschelling.

Het schelpenpad ( fietspad) start op 100 mtr naast de Scholekster en voert u van oudsher door duinen en kwelders via Ballum, Nes en Buren naar het wonderschone natuurgebied "Het Oerd" , een beschermd natuurgebied gelegen aan de oostzijde van Ameland.

Hier geniet u van de grote variatie aan vogels en schitterend geluiden die u aan de vaste wal niet of zelden zult ervaren! Neem uw pickmand mee en geniet van dit stuk onvervalst Amelands natuurgebied.

In het Hollumerbos kunt u heerlijk wandelen en fietsen en een bezoekje brengen aan de eendenkooi en diverse zandkuilen en kinderspeelplaatsen. Picknickplaatsen voldoende voor handen. Een avondwandeling door het bos is spannend en moet u zeker eens doen, wel uw zaklantaarn meenemen het is heel, heel erg donker! Kinderen aan het handje mee!

Wanneer u eens een rit te paard wilt maken zijn er op Ameland meerdere rijstallen beschikbaar, eveneens kunt u een tocht maken op de "Robbenboot" deze vaart vanaf de haven van Nes over de waddenzee op zoek naar de bekende zeerobben! Erg leerzaam en speciaal voor de kinderen erg spannend.

Ameland kent 4 dorpen van west naar oost zijn dit: Hollum, Ballum, Nes en Buren. Het dorp Sier, ooit westelijk van Hollum gelegen is in vroeger tijden door stormen verdwenen in de golven, de passagiersdienst Wagenborg heeft 2 boten in de vaart welke van Holwerd naar Nes varen en v.v. via een vast schema, de boten zijn genaamd "Sier" en Oerd.

In Ballum is het gemeentehuis gevestigd, op dezelfde plek als waar ooit de Heren van Ameland hun kasteel hadden de "Cammingha State". Ook is buiten het dorp Ballum het vliegveld van Ameland, Ameland airport Ballum, gevestigd, van waar u heel mooie rondvluchten over te eiland kunt maken .

In Hollum kunt u een aantal zeer mooie musea bezoeken, oa het Sorgdragers museum en het Reddingsbootmuseum maar ook molen "De Verwachting", kijk dan weer eens op www.amelandermusea.nl voor alle mogelijkheden en openingstijden. Ook het oudste huis van Ameland, uit 1516, is ook in Hollum gevestigd. Ook het paardenkerkhof, gelegen aan de westzijde van Hollum in de duinen is een bezoekje waard.

De paardenreddingsboot rijdt regelmatig uit, kijk voor meer info en data op VVV ameland of informeer bij het reddingsbootmuseum aan de Oranjeweg in Hollum. Dit evenement is een van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Ameland, de paardenhoeven op de klinkers en de reddingsboot welke aan de westzijde van Hollum te water wordt gelaten. Neemt u wel een (kleine) donatie mee, dit wordt erg op prijs gesteld en zorgt er mede voor dat ook voor de toekomst de paardenreddingsboot kan blijven bestaan!

huisje "Scholekster" | Oranjeweg 46B | 9161 CC Hollum Ameland | +31 (0)30 2441246 | info@meijersautobedrijf.nl | ©2021